MONTESSORİ TRANSFER OYUNU

Çocuklarımdan ve yeğenlerimden gözlemlediğim kadarı ile aldığımız ışıklı-sesli oyuncaklar yerine evimiz de bulunan gündelik yaşantımızda kullandığımız materyaller ile oynamak çocukların çok daha fazla ilgisini çekmektedir.



Mutfak dolaplarını karıştırmak, tencere, tava, kaşık vb. ile oynamak tüm çocukların hobisidir. 

Montessori sisteminde  günlük yaşam becerilerini pekiştiren transfer oyununu bugün Batur ile oynadık.



Tuhafiyelerden ya da hobi malzemeleri satan yerlerden bulabileceğiniz renkli yumuşak ponponlar ile evde ki viyol (yumurta kabı)kullandık.Siz buz kalıbı ya da farklı materyallerde kullanabilirsiniz.

Bir de fındıkları kaseden kaseye aktardık. Sonra da bir güzel kırıp yedik.Bu oyunu pirinç, mercimek mısır ile de oynayabilirsiniz. Eviniz de hangi materyal var ise onu kullanın. 

Kaşık kullanma becerisini geliştirecek, el-göz koordinasyonunu sağlayacak ve ince motor gelişimini de desteklemiş olacağız.


Bu oyunda aktarma yaptıracağınız materyalin ağır olmaması dikkat etmeniz gereken tek husus. İlk aşamada ponponları tercih sebebim çok hafif olmalarıdır. Her zaman ki gibi bu oyunda da gözümüzü çocuğumuzdan ayırmamalıyız. Ağzına atarak boğulma riski oluşturabilir. 



Çok verimli bir oyundu, çok sevdi hatta bu kadar oyalanabileceğini tahmin etmemiştim. Mutlaka evinizde denemenizi tavsiye ediyorum. Evinizde çocuğunuz ile oynarsanız, deneyimlerinizi yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim.  

Bu tarz oyunların ilerleyen dönemlerde bilişsel ve fiziksel gelişimlerine de katkısı yadsınamaz. 

İnstagram adresim esereklianne takip etmeyi unutmayınız!

Çocuklarınız ile oyunlu ve mutlu günler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DUYUSAL OYUN-JÖLE HAVUZU YAPIMI

GEOMETRİK ŞEKİLLERİ NASIL ÖĞRETİYORUM? ETKİNLİK.

EVDE MUKAVVADAN OYUNCAK YAPIMI (OTOPARK VE OTO YIKAMA )